11 1

Anunțuri

CENTRUL DE CERCETARE REXDAN - PARTENER ÎN REALIZAREA UNUI STUDIU PRIVIND POLUAREA CU PLASTIC A DUNĂRII ÎN ROMÂNIA, 29 septembrie 2023

Centrul de Cercetare REXDAN din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a participat la un studiu semnificativ privind poluarea cu plastic a Dunării în România. Realizat în colaborare cu asociațiile „Mai Mult Verde” și „Global Water Partnership România”  în cadrul programului "Cu Apele Curate" susținut de Lidl România, studiul a dezvăluit că aproape 100 de tone de plastic sunt aduse  anual de apele Dunării pe teritoriul României.
Studiul, cel mai extins de acest tip realizat în România, a fost efectuat în perioada 2022-2023, pe parcursul a cinci sezoane, cu 14 campanii de prelevare (135 de probe), în trei secțiuni de-a lungul Dunării românești, respectiv Moldova Nouă, Gruia și Isaccea.
Proiectat pentru a susține organizațiile guvernamentale și comunitatea de cercetători în eforturile de prevenire a poluării cu microplastic, studiul a subliniat importanța acțiunilor responsabile pentru protejarea mediul înconjurător.
Studiul a fost Inspirat de o cercetare realizată în Austria și realizat, în parteneriat, de Centrul de Cercetare REXDAN al Universității "Dunărea de Jos" din Galați cu Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ), Institutul National de Hidrologie și Gospodarire a Apelor (INHGA), Universitatea de Resurse Naturale şi Ştiinţe ale Vieţii Viena (BOKU) și ROMEXIM București.
 
poza_CCR.jpg
udjg
UNIVERSITATEA „DUNĂREA DE JOS” DIN GALAȚI
Adresa: Str. Domnească nr. 47, Galați, România
Tel.: 0336 130 109
E-mailrectorat@ugal.ro
Website: www.ugal.ro
Infrastructura de Cercetare REXDANrexdan final
Adresă: Bd. George Coșbuc nr. 98, 800385, Galați, România
icons8 twitter 50 icons8 instagram 50 icons8 facebook 50 1